Plug & Play plaatsing

Met de Smart Vislift komt het behalen van de vismigratie doelstellingen binnen handbereik. U geeft uw migratieknelpunt door, en wij ontzorgen u.

Een vispassage ontwikkeld naar de wensen van de water- en peilbeheerder. Peilbeheerders wilden tijdens de ontwerpsessies heel graag een vispassage welke geplaatst kan worden zonder de watergang af te dammen en het liefst geen damwandconstructies.

Ecologen willen heel graag een vispassage die geplaatst kan worden zonder dat de watergang droog gepompt dient te worden zodat er geen vissen sterven door pompen, ecologie en organismen verloren kunnen gaan.

Vislift heeft deze wensen meegenomen tijdens het ontwerpproces. Het resultaat is een prefab gestandaardiseerde Plug&Play vispassage ontworpen om overal binnen een handomdraai te kunnen plaatsen. Dit zonder watergangen droog te zetten en de waterdoorstroming te waarborgen tijdens de werkzaamheden.

De bovenstroomse uitzwembuis kan door een barrière heen worden geboord, ongeacht het type en materiaal van de barrière. Indien mogelijk kan de uitzwembuis zelfs om barrières heen worden gegraven. Door ontwerp en bouwtype is er voor de waterbeheerder nagenoeg geen vergunningentraject te doorlopen waardoor projecten snel geregeld en uitgevoerd kunnen worden.

Timelapse bouw Vislift


Wilt u meer meer weten?

Lees verder over onze innovatieve vismigratie oplossingen, of neem contact met ons op.