De Vislift

De Vislift is een unieke vispassage, waarvan de vorm is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten in viscomfort. Zo is de Vislift gekromd, zijn er rustruimtes ingebouwd en baadt de passage in groenig licht waarin vissen zich veilig voelen. De Vislift heeft veel voordelen.

Bewezen effectief voor alle vissoorten

Op basis van real-time data kan worden aangetoond dat de Vislift effectief is voor alle vissoorten.

24/7 real-time data van vis én water

De ingebouwde sensoriek monitort passerende vissen op kwantiteit en soort en het water op hoogte, temperatuur, kwaliteit (zuurstof, chemische samenstelling, helderheid, nutriten en fosfaten), stroomsnelheid, vervuiling en blokkades. Ecologen, water- en peilbeheerders krijgen inzicht in vismigratie en knelpunten in de Nederlandse wateren.

Automatische waterbeheersing

Verschillende vissoorten migreren in verschillende periodes onder verschillende omstandigheden, waarvan de stroomsnelheid de belangrijkste regelparameter is. De Vislift beschikt over een variabele flowtechniek die de stroomsnelheid in de vispassage automatisch exact afstemt op de migrerende vissoort en seizoen.

Zelfreinigend

De Vislift is zelfreinigend: het toestel wordt periodiek schoongespoeld. De ingebouwde sensoriek detecteert bovendien verstoppingen. Wanneer zelfreiniging onvoldoende is, wordt dit herkend en gecommuniceerd met de gebruiker.

Plug-and-play in 48 uur

De Vislift is compact door de gepatenteerde, ronde vorm. Door de Vislift te bouwen van plastic uit de plasticsoep is hij licht en goedkoop in constructie en installatie. Bodemonderzoek en constructieberekeningen zijn niet meer nodig. Dit maakt de plaatsing van de Vislift vele malen goedkoper en sneller dan traditionele oplossingen. De Vislift kan binnen 48 uur worden geplaatst op elke locatie.

Ook voor boezemmigratie

De vispassage is overal toepasbaar; ook op plekken met weinig ruimte én zelfs voor boezemmigratie met de Vislift Up.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op! Wij bekijken graag samen met u hoe Vislift uw organisatie kan helpen met het oplossen van migratie- en dataproblemen.

Neem contact op