De Vislift

De primaire functie van de Smart Vislift is het faciliteren van vismigratie. Het ontwerp is gebaseerd op beproefde inzichten, maar heeft dankzij de flow control en ronde vorm een gunstiger stroomverloop. Ook genereert de Vislift relevante data van de passerende vis en waterparameters.

Bewezen effectief voor alle vissoorten

Op basis van real-time data kan worden aangetoond dat de Vislift effectief is voor alle vissoorten.

24/7 real-time data van vis én water

De ingebouwde sensoriek monitort passerende vissen op kwantiteit en soort en het water op hoogte, kwaliteit (zuurstof, pH, geleidbaarheid en temperatuur), stroomsnelheid, vervuiling en blokkades. Ecologen, water- en peilbeheerders krijgen hierdoor meer inzicht in vismigratie.

Automatische waterbeheersing

Verschillende vissoorten migreren in verschillende periodes onder verschillende omstandigheden, waarvan de stroomsnelheid de belangrijkste regelparameter is. De Vislift beschikt over een variabele flowtechniek die de stroomsnelheid in de vispassage automatisch exact afstemt op de migrerende vissoort en seizoen.

Zelfreinigend

De Vislift is zelfreinigend: het toestel wordt periodiek schoongespoeld. De ingebouwde sensoriek detecteert bovendien verstoppingen. Wanneer zelfreiniging onvoldoende is, wordt dit herkend en gecommuniceerd met de gebruiker.

Plug-and-play in 48 uur

De Vislift is door de gepatenteerde, ronde vorm compact, constructief sterk en bijna overal toepasbaar. Bodemonderzoek en constructieberekeningen zijn minder relevant. Dit maakt de plaatsing van de Vislift vele malen efficiënter en sneller dan traditionele oplossingen. De Vislift kan binnen 48 uur worden geplaatst en herplaatst op elke locatie.

Ook voor boezemmigratie

De vispassage is overal toepasbaar; ook op plekken met weinig ruimte én zelfs voor boezemmigratie met de Vislift Up.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op! Wij bekijken graag samen met u hoe Vislift uw organisatie kan helpen met het oplossen van migratie- en dataproblemen.

Neem contact op