Laatste nieuws

 • Smart Vislift winnaar Waterinnovatieprijs 2019 categorie Digitale Transformatie

  De Smart Vislift is uitgeroepen tot winnaar in de categorie 'Digitale Transformatie'. Wij willen iedereen bedanken die op de Smart Vislift heeft gestemd!
 • Wij begroeten u graag op het Holland Pavillion

  De Smart Vislift is uitgekozen als één van de innovaties welke aanwezig zullen zijn op het Holland Innovation Park bij de Aquatech Beurs Amsterdam, welke wordt gehouden van 5 tot en met 8 november 2019. Wij willen u dan ook graag uitnodigen om kennis te komen maken met de Smart Vislift! Wij willen u op de beurs graag kennis laten maken met de Smart Vislift. Met onder andere een 3D geprint model zodat u de Smart Vislift van dichtbij kunt komen bekijken. De Smart Vislift is een prefab gestandaardiseerde voordelige vispassage die met zijn geautomatiseerde variabele aansturing voor bijna alle vissoorten geschikt is. Met zijn continuemetingen en kunstmatige intelligentie komt u alles te weten over waterkwaliteit en vissen(gedrag). Met deze metingen worden automatische voorspellingen gemaakt zodat (zoet)waterverspilling en calamiteiten kunnen worden voorkomen. Vismigratie wordt geautomatiseerd en digitaal! Wij hopen u te mogen verwelkomen op het Holland Pavilion!
 • 12 grote Karpers trekken in Biervliet in een etmaal naar zout water

  Nog nooit eerder heeft een vispassage evaluatierapportage 12 grote Karpers van gemiddeld 60cm laten zien welke in een etmaal door de vispassage migreerden. Volwassen Karpers zijn schuwe en slimme vissen welke niet vaak door een vispassage migreren. In Biervliet passeren talloze volwassen Karpers door Smart Vislift. Hierdoor kan geconcludeerd worden dat vissen de vispassage graag willen gebruiken om te migreren. Ook zijn hier nieuwe ontdekkingen gedaan dat Karpers stroomopwaarts trekken naar het zoute water met een bepaald chloride gehalte. Verder is een Giebel aangetroffen met een voor zijn soort een maximale lengte van 45cm.
 • Smart Vislift Vorstenbosch onder grote belangstelling geplaatst

  Onder grote belangstelling is Smart Vislift Vorstenbosch geplaatst voor Waterschap Aa en Maas. Deze vismigratiebarriere was voorheen niet financieel verantwoord om vismigreerbaar te maken. Door zijn ‘Plug & Play’ en compacte ontwerp was het mogelijk de Smart Vislift te plaatsen tussen kabels en leidingen, rijbaan en fietsstrook. De nauw betrokken buurtbewoners zijn erg enthousiast over het moderne en esthetisch inpasbare ontwerp. De waterschapmedewerkers vertelden in de media dat hun werk leuker is geworden omdat ze van achter hun bureau online controle hebben op vismigratie en waterkwaliteit, waardoor het werk leuker wordt bevonden.
 • Stroomsnelheden van groot belang voor vissoortmigratie

  De Smart Vislift bezit een variabele stroomsnelheidtechniek waardoor de stroomsnelheid automatisch wordt aangepast naar de vismigratiesoortperiode. Uit eerder opgedane kennis van verschillende onderzoeksinstellingen is naar voren gekomen dat iedere vissoort een optimale stroomsnelheid wenst. Vislift heeft hier meer dan een jaar onderzoek naar gedaan met de Smart Vislift, en heeft daarbij aangetoond dat de stroomsnelheid uiterst nauwkeurig komt. Tijdens de testperiode zijn aanpassingen gedaan met stappen van 0,05 m/s waarbij duidelijk naar voren is gekomen wat de optimale stroomsnelheid is per vissoort. Dit heeft geleid dat zelfs de zwakste zwemmers en vissen welke moeilijk migreren nu ook gebruik kunnen maken van de vispassage.
 • Smart Vislift op het Binnenhof in politiek Den Haag

  De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven. Vispassage Smart Vislift is door politiek Den Haag als tweede beoordeeld van de 522 innovatieinzendingen. Vislift is blij met deze nominatie zodat vismigratie in politiek Den Haag onder de aandacht is gekomen.
 • Evaluatiebezoek Waterschap Rivierenland aan Smart Vislift Almkerk

  Verschillende afdelingen van het Waterschap Rivierenland zijn op bezoek geweest bij de Smart Vislift te Almkerk. Daarbij is een diepgaande evaluatie en onderzoek van de Smart Vislift uitgevoerd, na een geruime periode te hebben gefunctioneerd in het watersysteem.
 • Uitleg animatiefilm Smart Vislift

  Wij hebben speciaal voor u als waterbeheerder, beleidsmedewerker, hydroloog of ecoloog en natuurliefhebbers een uitleganimatie gemaakt om een beter beeld te krijgen over de werking van de Smart Vislift. De moderne vispassage die met zijn eenvoud u alles vertelt over Waterkwaliteit en Vismigratie!
 • BNNVARA Vroege Vogels over de Vislift

  Op zondag 20 januari 2019 is de Smart Vislift landelijk op de radio gekomen bij Vroege Vogels op Radio 1. John van Boxel, bedenker en eigenaar van Vislift heeft samen met Bjorn Prudon van Waterschap Rivierenland de luisteraar kennis laten maken met de Smart Vislift. Beluister hier het fragment:
 • Vislift levert bijdrage vismigratie waterkrachtcentrale Nuon

  In opdracht van Visadvies levert Vislift B.V. een bijdrage aan vismigratieonderzoek van de waterkrachtcentrale Alphen van Nuon. Het vismigratiemonitoringssysteem dient periodiek te gereinigd en geinspecteerd te worden. Vislift medewerkers kunnen ook worden ingezet voor vismigratie en vispassage inspectie en onderhoudwerkzaamheden.
 • Smart Vislift gepubliceerd in vakblad "Het Waterschap"

  De Smart Vislift bij Almkerk is gepubliceerd in het vakblad voor Waterschappen, het Waterschap. De volledige publicatie is hier te vinden op de website van de Unie van Waterschappen.
 • Filmpje interviews waterbeheerders online

  Bekijk hier de interviews afgenomen tijdens de opening van de Smart Vislift te Almkerk. Aan het woord komt onder andere Matthieu Gremmen, Dijkgraaf bij Waterschap Rivierenland. Video gemaakt door BLONKFILM
 • Aftrap eerste Smart Vislift te Almkerk

  Op donderdag 22 en vrijdag 23 november is de eerste Smart Vislift tentoongesteld te Almkerk. Onder grote belangstelling van onder andere verschillende waterschappen, Rijkswaterstaat en Wereldnatuurfonds is symbolisch een vis in vrijheid gelaten om zo een nieuw tijdperk in te luiden voor vismigratie.
 • Eerste migrerende vissen nu al gemeten

  Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de rustkamer van de Smart Vislift zeer gunstige omstandigheden geeft aan vissen, zodat deze ook als schuil en overwinteringsplaats functioneert. Wetenschappelijke en theoretische benaderingen van de vormgeving en de waterflow van de Smart Vislift zijn hierdoor bevestigd.