Over Vislift

Vislift BV is opgericht om vismigratie te optimaliseren door betekenisvolle innovatie. Het richt zich op het verbeteren van ecologische omstandigheden voor de onderwaterwereld.

Vislift ontwikkelt, produceert en levert intelligente en compacte oplossingen die op eenvoudige wijze een ongelimiteerde vismigratie mogelijk maken. Met als eis aan de oplossingen dat ze eenvoudig te implementeren, te integreren en onderhoudsarm zijn.

Vislift verbindt daarbij ecologie aan hedendaagse technologie. Automatische vissoortherkenning, vistelling in combinatie met meting van diverse waterkwaliteitsparameters bieden een ongekend inzicht. Daarbij biedt deze oplossing handvatten voor beleid, controle en interventie.

Wilt u meer weten?

Wij bekijken graag samen met u hoe Vislift uw organisatie kan helpen met het oplossen van migratie- en dataproblemen.

Neem contact op

Geschiedenis
Vislift BV is opgericht door dir. John van Boxel. Vanuit zijn eerdere werk kwam Van Boxel in contact met partijen als de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA), VisAdvies, Sportvisserij Nederland en de Unie van Waterschappen en Rijkswaterstaat. Hier ontdekte hij het prangende probleem van de teruglopende vismigratie en de roep van waterschappen om een oplossing. Hij ontwikkelde het concept van de Vislift en een prototype, waarmee hij het werkingsprincipe aantoonde. John richtte Vislift op en samen met zijn zakelijke partners bouwt hij verder aan vismigratie-oplossingen.

Team
Ons team leeft, woont en werkt met water. Sommige medewerkers hebben lange studietrajecten genoten, terwijl anderen juist jarenlang met hun voeten in het water hebben gestaan. Ambitie en passie voor vissenwelzijn zorgen ervoor dat twee werelden samenkomen.

Het team van Vislift bestaat uit ecologen, die locatie- en seizoenafhankelijk onderzoek doen naar vismigratie, en ingenieurs, die de integratie van de computertechnologie en sensoriek overzien. In het team is ook hoogwaardige ICT-expertise aanwezig om de sensoriek te optimaliseren, de hardware van aandrijving te voorzien en om de gebruikersomgeving te ontwikkelen. Verder bestaat het team uit hooggekwalificeerde experts op het gebied van econometrie, data science en data engineering.