Producten

Services

Oplossingen

Over ons

NL

Producten

Services

Oplossingen

Over ons

NL

Waterbeheerders

Waterbeheerders

Bij Vislift zijn we toegewijd aan het ondersteunen van waterschappen in hun missie om ecologisch verantwoorde en efficiënte oplossingen voor vismigratie te implementeren. Ons geavanceerde Vislift systeem is ontworpen met oog op de natuur en biedt een reeks voordelen die essentieel zijn voor zowel de biodiversiteit als voor de operationele efficiëntie van waterbeheerders. Hier zijn de voordelen die Vislift biedt:

Naadloze Integratie

Ons systeem is ontworpen om moeiteloos te integreren met bestaande waterwerken, waardoor dure aanpassingen of ingrijpende bouwwerkzaamheden overbodig zijn. Dit betekent dat waterschappen snel en kosteneffectief kunnen overstappen op een duurzamere vispassage, zonder de noodzaak voor uitgebreide aanpassingen aan dammen, sluizen, of andere waterbouwkundige structuren.

Bevordering van Biodiversiteit

Vislift stimuleert de biodiversiteit door een veilige, natuurlijke migratieroute te bieden voor een breed scala aan vissoorten. Dit draagt bij aan het herstel en behoud van gezonde vispopulaties, een essentiële factor voor de ecologische balans in onze wateren.

Meer voordelen voor waterbeheerders

Lage Onderhoudskosten

Dankzij het innovatieve ontwerp en de duurzame materialen, kenmerkt het Vislift systeem zich door lage onderhoudskosten. Dit zorgt voor een langdurige, betrouwbare werking met minimale noodzaak voor interventie, waardoor waterbeheerders op lange termijn kunnen besparen op onderhoud en beheer.

Bijdrage aan Duurzaamheidsdoelstellingen

Vislift ondersteunt waterbeheerders in het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen door het faciliteren van ecologische continuïteit in waterlopen. Dit helpt niet alleen bij het beschermen van aquatische ecosystemen, maar draagt ook bij aan de positieve beeldvorming van het waterschap als een voorloper op het gebied van duurzaam waterbeheer.

Verhoging van Ecologisch Bewustzijn

Door de implementatie van het Vislift systeem kunnen waterbeheerders actief bijdragen aan het verhogen van het ecologisch bewustzijn binnen de gemeenschap. Het dient als een tastbaar voorbeeld van hoe technologische innovaties en natuurbehoud hand in hand kunnen gaan, en inspireert tot verdere acties ter ondersteuning van duurzame ontwikkeling.

Vismigratie zonder zoetwaterverspilling

Een zeer belangrijk onderdeel van een Vislift, is de waterbesparende functie. Waterbeheerders zijn in controle over het debiet wat door de vispassage gaat. Al het zoetwater dat niet door de vispassage hoeft in drogere tijden, is juist zo belangrijk voor de mens en irrigatie van gewassen.

Terugkeer van vissoorten na plaatsing vislift

" Ons bestuur krijgt van burgers en hengelsportverenigingen berichten dat ze weer vissoorten vangen die ze al 15 jaar niet meer hadden gezien, maar na een tijdje na plaatsing van de Visliften nu weer wel! "

Waterschappen waar we mee samenwerken

Zet samen met ons een stap vooruit naar een toekomst waarin waterbeheerders de leiders zijn in het bevorderen van een gezonde, biodiverse en duurzame wateromgeving. Samen maken we de weg vrij voor vismigratie, ten bate van onze natuurlijke waterrijke habitats. Ontdek vandaag nog hoe uw waterschap kan profiteren van de revolutionaire voordelen van Vislift.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op